Количка

0 артикула

Поръчай по телефона: +359 877 77 04 19, +359 877 77 06 85
Безплатна доставка с ЛЕО Експрес при поръчка над 49.00 лв. Можете да получите поръчката си на място в гр. София, ж.к. Люлин Център, бл.778 (зад блока).

Вижте всички статии

Психология на Дамското Бельото

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Мария Савова е психолог и психотерапевт под супервизия. От 2013г., до настоящия момент практикува като психолог и психотерапевт под супервизия на свободна практика в АСИМП МЦ „Кючук Париж“ ЕООД гр. Пловдив. Специализира Позитивна психотерапия по метода на проф. д-р по медицина Носрат Песешкиян. Позитивната психотерапия има широк диапазон на приложение – от лечебен метод до помощ за самопомощ при всички специалисти работещи с хора.

                                       
Като наш дългогодишен клиент помолихме г-жа Савова за кратко интервю.
И.:
- Здравейте, г-жо Савова! Вие сте наш лоялен клиент от много години. Радваме се, че откликнахте на молбата ни да ни отговорите на няколко въпроса, свързани с бельото от психологическа гледна точка. Какво представлява бельото според Вас?
М.С.:
- Бельото може да бъде разглеждано от няколко аспекта.
От хигиенна гледна точка, знаем, че кожата е най-големия дихателен орган. Бельото е в най-близък досег до нашата кожа. Лично за мен е важно бельото ми да е от висококачествени материали и тялото ми да ги приема добре. От естетическа гледна точка, въпреки, че бельото се вижда само, когато се събличаме е важно да е добре подбрано, да е точния размер…Това е нашето невидимо оръжие за добро самочувствие. За мен двата компонента, които завършват образа на една жена са изборът ѝ на парфюм и на бельо. А от сексуален аспект е добре и бельото да бъде интригуващо – секси бельо, което да стимулира въображението на партньора.

И.:
- Споменахте, че бельото трябва да е добре подбрано, какво имахте предвид?

М.С.:
- Дамското бельо е продължение на кожата. Когато е добре подбрано, излъчването на жената е различно! Под добре подбрано аз разбирам, да е правилния размер, да е комфортно, да е от подходяща материя, да е модел, в който се чувствам добре. Цветът също е от голямо значение.
И.:
- Пабло Пикасо е казал : „Цветовете като чертите на лицето, следват емоциите!“. Вие как бихте коментирали?

М.С.:
- Съгласна съм! Изборът на цвят разкрива части от Вашия характер и темперамент. Изборът на цвят може да бъде продиктуван от моментно състояние или тенденциозно подбиране за внушаване на определено послание във връзка с невербалната комуникация. Изборът е пряко свързан с Вашата енергия и с желанието да внушите определено послание. Всеки цвят е натоварен с определена вибрация и въздействие, например, човек иска да носи червено в един ден - вариантите са няколко: готовност за предприемане на конкретни действия, страст, гняв, амбиция и решителност. Предпочитат го жени, които са страстни, енергични, готови открито да говорят за желанията си и да заявяват капризите си.
Бялото е цветът на съвършенството, чистота, невинност, цялостност, завършеност, но и желание да се учат нови неща. Черното е цветът на скритото, непознатото, усещане за мистерия, която витае във въздуха, избират го дами, които са изискани, страстни, индивидуалистки.
Телесния цвят е предпочитан от жени, които излъчват спокойствие и ведрина. С избора на телесен цвят те заявяват откритост и липса на тайни от околните.
 Бих предложила да се спрем само на основните цветове, тъй като темата е изключително обширна. Това може да бъде предмет на следващ разговор. smiley


И.:
- Според едно проучване, жената има няколко социални роли. Как бихме могли да ги обвържем с избора на бельо и неговия цвят?

М.С.:
- Социалните роли на жената основно са четири – кралица, момиченце, домакиня и майка.
Кралицата е решителна, категорична, пряма, знаеща какво иска и кога го иска, не търпи възражения. Тя излъчва самочувствие, власт, авторитет. Не се задоволява с посредственото. Нейният избор на бельо би бил луксозен – сатен, дантела, бельо подчертаващо извивките ѝ, пищен халат. Тя залага на цялостна визия и открояващи се цветове – черно, червено, пурпурно и бордо типично за кралски особи.
Момиченцето внушава невинност, чистота, доверчивост, любов и нежност. То е освободено в жестовете, внушава спонтанност, енергия, безгрижие и откровеност. Този тип жени биха избрали жълто, розово, оранжево, синьо.. Момиченцето би експериментирало с бельото, защото обича да открива нови възможности, често се влияе от модните тенденции.
Домакинята е жена, която обича уюта. Тя държи на чистотата, отделя внимание на всеки детайл, цялото ѝ време е насочено да предостави удобство на значимите за нея хора – партньор и деца. Тъй като времето им е ангажирано със социалната им роля, те предпочитат удобството и залагат на памучни бикини, памучни нощници и пижами, които подсигуряват комфорт през целия ден. Цветовете с предимство биха били бяло, черно, сиво, тъмно синьо и телесно.
Майка - с подготовката и раждането на едно дете, в живота на жената настъпват много промени. Тази социална роля е най-трудна и продължителна, доста често жените застиват точно там. Те са тревожни, отговорни, свръх грижовни и често именно в този момент партньорът се чувства детрониран, защото вниманието е изцяло насочено към новия член на семейството. Тази жена е склонна да неглижира външния си вид и залага на удобно и практично за поддръжка бельо.

Моята препоръка от позицията на 33 години успешен брак, към Вашите клиенти е умело да пресъздават и четирите роли, в които се въплъщава една жена, да уважават и отделят достатъчно внимание на себе си, да си позволяват от време на време да глезят себе си и партньора си!

И.:
- Тъй като подхванахме темата с партньорите, каква е Вашата препоръка, относно третия аспект при избора на бельо – еротиката?

М.С.:
- За всеки еротичното бельо включва различни елементи, но най-общоприетата е от секси нощница, бикини, жартиери и обувки на висок ток. Всичко това обилно гарнирано с дантела, панделки или сатен.  За цветовата гама – червено, черно и розово. Ако сте заедно с партньора си от дълго време, със сигурност се появяват и моменти на застой във взаимоотношенията. Препоръчвам Ви да обновите гардероба си, като за начало сменете бельото, което ползвате. Колкото и удобни да са меките памучни потници, нощници или пижами, периодично ги заменяйте със сатенена или тюлена нощница, или еротично бельо…Бъдете сигурна, това ще бъде забелязано!


Насладата ще бъде не само от гледката, но и от мисълта, че сте се постарали, за да го впечатлите, т.е. ефектът ще бъде 2 в 1 във Ваша ползва! wink– завърши шеговито Мария Савова.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Блог статии

Марки

Методи за плащане