Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

5 съвета за дълъг живот на бельото

5 съвета за дълъг живот на бельото

Всички обичаме бельото ни да изглежда добре, все пак не знаем къде и кой ще го види! 

Наясно сме, че в днешно време всеки има забързано ежедневие и не може да спазва всички указания, които са описани на етикета на всяка една дреха или бельо. Тук ще Ви дадем полезни съвети как да удължите живота на вашето бельо!

  • На първо място ще започнем с прането. Винаги е препоръчително да се пере на ръка, но когато това не е възможно използвайте програмите за деликатно пране на вашите перални машини. Не перете на по-висока температура от 30 ͦ-40 ͦградуса по Целзий. За по-голямо удобство и ваше лично успокоение е препоръчително да използвате торбички за отделяне на деликатните дрехи, от останалите. Използвайте щадящи перилни препарати.
  • Не гладете бельото си. Знаем, че има хора, които искат да се предпазят от всякакви бактерии. Знаем още, че гладенето на бебешките дрехи е препоръчително, но тук ще Ви кажем нещо, за което може би не сте се замисляли. За да бъде едно бельо еластично и да стои по тялото, без да се отбелязва, в плата най-вероятно има еластан. Когато гладите бельото си има голяма възможност да нарушите качествата на материята и бельото ви да стане раздърпано, или просто  да не запази предишният си вид. Ако все пак се притеснявате от инфекции или запарване, ние сме се погрижили – хигиенното парче на нашето бельо е от 100% памук.
  • По същите причини, изброени в предната точка, Ви препоръчваме да избягвате сушенето на бельото си в сушилня. Дори и на програма за деликатни тъкани, сушилнята нагрява плата и в много случаи ще откриете малки, фини „ластичета“ да стърчат от бельото ви. Ако вземем за пример едни еластични дънки, които пускаме в сушилнята си многократно, ще забележим как плата се е захабил. Ще видим още как, като ги изкараме от сушилнята, е трудно да се „напъхаме“ в тях, а след 2 часа са толкова отпуснати, че ни е нужен колан, за да продължим да ги носим. Имайки предвид, че бельото е доста по-деликатно като материя, можете да си представите последствията от многократното използване на сушилнята.
  • Не го носете на химическо чистене. Тук нещата са прости, всичката химия, което е използвана за почистване, не влияе добре на материята, на цвета, а и все пак бельото е най-интимната дреха!
  • Забранено е използването на белина! Белината се препоръчва само и единствено за бели, памучни материи. Когато плата е с полиамиден състав, белината го гори! Абсолютно противопоказно е да се използват всякакви избелващи препарати. Дрехите и бельото ви могат да станат на петна, да се обезцветят, да пожълтеят или посивеят, или дори да станат на дупки.

 

Независимо колко скъпо, евтино, луксозно или ежедневно е бельото ви, сме сигурни, че искате да го носите и да му се радвате многократно. Убедени сме, че тези 5 съвета са сигурен начин за удължаване живота на вашето бельо! Надяваме се тази статия да Ви е била полезна!

Колко от нещата спазвате, доволни ли сте и може ли да добавите още съвети?

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани продукти